HaarLab Nederland
Haaruitval te lijf met Nihafor

Nihafor stopt haaruitval - stimuleert nieuwe haargroei - zonder dure operatiesHome

Haaruitval

Nihafor

Onderzoek

Behandelmethoden

Vraag en antwoord
PrivacyFavorieten

Over HaarLab

Contact


Haaruitval (alopecia androgenetica)

Inhoud
1. Wat is alopecia androgenetica?
2. Hoe ontstaat alopecia androgenetica?
3. Hoe is alopecia androgenetica te herkennen?
4. Hoe is alopecia androgenetica te behandelen?
5. Welke behandeling is het meest geschikt voor mij?
6. Meer informatie


1. Wat is alopecia androgenetica
Wat in de volksmond gewone of klassieke kaalheid wordt genoemd, heet in de wetenschap alopecia androgenetica. Alopecia betekent kaalheid. Androgenetica is te splitsen in Andros dat man en Genetica dat erfelijkheid betekent.

Haaruitval is een natuurlijk proces dat beÔnvloed wordt door ras, geslacht, leeftijd, erfelijkheid en hormoonhuishouding. Deze kan al beginnen tijdens de puberteit. Bij anderen begint haaruitval pas op middelbare of latere leeftijd. Het komt zowel bij mannen als vrouwen, doch procentueel vaker bij mannen.


2. Hoe ontstaat alopecia androgenetica?
De oorzaken van alopecia androgenetica zijn inmiddels voor het overgrote deel bekend. Grootste boosdoener is het hormoon dihydrotestosteron (DHT) dat net zoals alle andere hormonen zowel bij mannen als bij vrouwen voorkomt. Dit DHT-hormoon wordt, onder invloed van een enzym (5-alpha-reductase), gevormd uit het mannelijk hormoon testosteron.

De verschillen in de mate waarin alopecia androgenetica optreedt, worden onder andere verklaard door individuele verschillen in gehaltes aan:

 • 5-alpha-reductase,
 • de afbrekende stof (3-alpha-hydroxysteroÔd dehydrogenase).
 • de androgeen-receptor waaraan het DHT zich bindt.

  Bij deze verschillen spelen een aantal factoren een rol, zoals erfelijkheid, leeftijd en ras.

  Wanneer alopecia androgenetica in de familie voorkomt, is de kans dat u er ook mee te maken krijgt groter dan wanneer het niet voorkomt. Het maakt niet uit of het bij mannen of vrouwen in de familie voorkomt en ook niet dof het eerstelijns (vader, moeder, grootvader, grootmoeder) of tweedelijns (ooms, tantes, nichten, neven) betreft.


  3. Hoe is alopecia androgenetica te herkennen?

  3.1. Bij mannen
  De klassieke mannelijke kaalheid is een proces dat zich bij vrijwel iedereen voor zal doen. Artsen maken wel onderscheid in vroege (vůůr het dertigste levensjaar) en late (vanaf circa het vijftigste levensjaar) alopecia androgenetica.

  Artsen stellen hun diagnose aan de hand van onderstaande tekenen:
  1. het patroon van haaruitval
  2. de haarwortelzakjes verminderen enigszins in grootte
  3. de duur van de groeifase neemt af
  4. het aantal haren dat in de uitvalfase is neemt toe.
  5. de haardiameter neemt af
  6. de gewone haren worden in toenemende mate vervangen door donsachtig haar.

  Voor de persoon zelf is een vermindering van de haardichtheid op de kruin of bij de inhammen de duidelijkste aanwijzing voor de aanwezigheid van klassieke mannelijke kaalheid. Er zijn verschillende patronen van kaalheid die het verloop van de haaruitval aangeven.

  Erfelijke haaruitval bij mannen is grofweg op te delen in twee types.

  Type I
  Haaruitval die begint vanuit de kruin. Deze breidt langzaam uit en veroorzaakt een groter wordende kale plek (een 'monnikenkapje')

  Type II
  Haaruitval die begint aan de voorkant en/of bovenop het hoofd, maar in veel mindere mate of geheel niet vanuit de kruin. Deze haarlijn verschuift naar achteren en veroorzaakt inhammen en later kale plekken.

  3.2 Bij vrouwen
  Bij vrouwen met een erfelijk bepaalde aanleg voor alopecia androgenetica kan een verhoogde productie van mannelijke hormonen (androgenen) of inname van androgeenachtige stoffen (bijv. sommige anticonceptiepillen) aanleiding zijn tot verhoogde haaruitval. Dit gaat soms gepaard met een vettere huid als gevolg van een verhoogde talgproductie en met de ontwikkeling van meer spiermassa. Bij vrouwen treedt de kaalheid met name op aan de bovenzijde van de schedel. De voorste haargrens blijft intact.


  4. Hoe is alopecia androgenetica te behandelen?
  Alopecia androgenetica is een natuurlijk, continu en persoonsgebonden proces. Of en hoe men de verschijnselen hiervan wil bestrijden, is afhankelijk van de mate waarin de kaalheid optreedt, de leeftijd en de psychische belasting die men hiervan ervaart.

  De mogelijkheden om haaruitval tegen te gaan en nieuwe haargroei te ontwikkelen zijn nog beperkt. Mogelijke oplossingen zijn:

 • Haarwerken
 • Haartransplantatie
 • Behandeling met producten als Nihafor, Alopesan 400 en/of Regaine


  Welke behandeling is het meest geschikt voor mij?
  Het succesvol behandelen van erfelijke haaruitval en het stimuleren van nieuwe haargroei is afhankelijk van het type haaruitval, maar ook van de financiŽle mogelijkheden. Een haartransplantatie levert in veel gevallen een goed resultaat. Om een volle haardos te verkrijgen zijn echter tot vier behandelingen noodzakelijk. De kosten lopen dan in de tienduizenden euro's. Haarwerken zijn een alternatief, maar doen ondanks nieuwe technieken toch nog wat wezensvreemd aan.

  De behandelmethoden van HaarLab Nederland vormen een uitstekend alternatief. Deze zijn samengesteld op basis van het type haaruitval en geoptimaliseerd qua dosering. Op deze wijze wordt een maximaal resultaat gehaald tegen minimale kosten. Niettemin moet u rekening houden met initiŽle kosten van 45 tot 60 Euro per maand. Zodra het gewenste haarvolume is bereikt kunt u overstappen op een onderhoudsdosering Nihafor. De kosten bedragen dan niet meer dan 6,50 Euro per maand. In combinatie met andere producten van HaarLab Nederland vallen de kosten iets hoger uit.


  6. Meer informatie
 • Meer over Nihafor vindt u hier.
 • Meer over bewezen producten tegen kaalheid vindt u hier
 • Meer over de behandelmethoden van HaarLab Nederland vindt u hier.
 • Wilt u (anoniem) een persoonlijk advies, klik dan hier.
 • Wilt u de gratis nieuwsbrief van HaarLab Nederland ontvangen, klik dan hier.


  Met dank aan Stichting Haarcentrum  Home | Haaruitval | Nihafor | Onderzoek |
  Behandelmethoden | Vraag en antwoord
 • Bestelformulier

  Vult u s.v.p. onderstaande gegevens volledig in. Uw bestelling ontvangt u binnen een week thuis. (Klik hier voor bestellingen van buiten Nederland)
  Klantnummer (indien bekend)

  Voornaam

  Achternaam

  Man Vrouw
  Adres

  Postcode

  Plaats

  Telefoonnummer

  Emailadres

  Ik bestel:
  Nihafor Ä 125
  2x Alopesan 400 Ä 98
  Nihafor + 2x Alopesan 400 Ä 205
  Nihafor voor vrouwen Ä 125

  Alle pakketten zijn afgestemd op een behandelperiode van drie maanden.

  De genoemde bedragen zijn inclusief BTW en exclusief Ä 11,50 verzend- en rembourskosten. Stuur geen geld. U betaalt bij ontvangst van uw pakket aan de besteller van PostNL. Indien u afwezig bent kunt u het pakket afhalen en betalen bij het postkantoor. Dit geldt alleen voor zendingen in Nederland. Klik hier voor bestellingen van buiten Nederland.

  Opmerkingen


  Privacy statement
  Copyright 2001-2014